Plinski uparjalnik ima eno izmed najpomembenjših nalog pri delovanju plinskega sistema. V vseh režimih delovanja mora zagotavljati konstanten tlak plina in zadostno količino plina za optimalno delovanje plinskega sistema, kar zagotavlja učinovito in varno delovanje motorja. Ob nastavitvah plinske mape, ki se izvaja na cesti in v prometu, se sistem nauči delovati optimalno glede na komponente, ki so vgrajene na motor.

Ob vgradnji plinskega sistema v vaše vozilo je zelo priporočljivo opraviti kontrolo plinskih nastavitev po prevoženih 2000km. Predvsem je pomemben pritisk plinskega uparjalnika saj so del uparjalnika gumijaste membrane, ki se po tem času prilagodijo ohišju uparjalnika in s tem se lahko spremeni tudi delovni pritisk.

Plinski uparjalnik je potrebno menjati na vsakih 80.000 km. S tem zagotovimo, da komponente plinskega sistema niso iztrošene ter zagotavljajo nemoteno delovanje celotnega sistema. V sodelovanju z našimi dobavitelji vam zagotavljamo odlične cene in hitre dobavne roke zato plinskih uparjalnikov ne obnavljamo ampak jih zamenjamo z novimi. S tem zagotovimo najvišjo stopnjo storitve in nemoteno delovanje plinskega sistema še naprej.

KER JE KAKOVOST NA 1.MESTU!

Pokliči in rezerviraj svoj termin za servis tudi ti.

040 331 351 ali info@avtonaplin.com

V naši delavnici ne odstopamo od našega mota KER JE KAKOVOST NA 1.MESTU zato uporabljamo samo kvalitetne komponente. Tudi same nastavitve plinskega sistema so nam vzele veliko časa saj želimo stranki vedno predati vozilo nastavljeno optimalno in učinkovito!
Avtoplin je alternativno gorivo,ki je trenutno najbolj ekonomično, obenem pa tudi zelo ekološko. Pri izgorevanju avtoplina – utekočinjenega naftnega plina (UNP) nastaja manj emisij onesnaževanja kot na primer pri izgorevanju bencinskega in dizelskega goriva.
Avtoplin se je uveljavil kot najpomembnejša in najbolj razširjena alternativa klasičnim gorivom, uporablja ga že več kot 10 milijonov avtomobilov po vsem svetu.
Utekočinjeni naftni plin je energetsko učinkovit in do okolja prijazen energent. Pridobiva se iz zemeljskega plina ali pa pri predelavi surove nafte. Zaradi lažjega zaznavanja je za običajno uporabo odišavljen, v energetskem pogledu pa je učinkovitejši od večine drugih energentov (kurilno olje, zemeljski plin, premog, drva.